Yves Rocher hade alltid ett stort intresse för växtriket, och även respekt för naturen. Med hjälp av bland annat hans farfars herbariesamling fördjupade sig Rocher i växternas värld. Han erhöll en gång ett hemligt recept från en kvinna som ägnade sig åt naturmedicin, det var ett recept på en créme med svalört. Rocher tillverkade krämen så som receptet visade, och började i en liten skala sälja denna kräm till folk omkring honom. Succén var given, och Rocher började med postorderförsäljning. Fler och fler produkter skapades, och hela tiden fick han fler kunder.

Yves Rocher har en helt unik affärsmodell. I och med denna unika modell, kan företaget värna om miljön och hålla priserna nere, så att fler kan ta del av naturens skönhetsprodukter. Hur är då Yves Rocher unika? Jo, Yves startade sin verksamhet där han föddes och spenderade sitt liv, vilket var i byn La Gacilly, Bretagne. Så har det även fått förbli, så i samma by som allt startade odlas nästan allt som behövs för produkterna på Yves Rocher, det är även där det tillverkas, förpackas och skickas iväg. Företaget sköter även på egen hand botanisk och vetenskaplig forskning som hela tiden leder dem framåt och skapar nya hälsosamma produkter.

Bland deras sortiment finner du schampo, balsam, inpackningar och mer därtill för ditt hår. Till huden finner du solskyddsprodukter, peeling och återfuktande krämer. Det finns även makeup och parfymer och ett kosttillskott för håret. Männen har en helt egen sektion där man finner hudvård, rakvatten och parfymer bland annat.

När du handlar en produkt hos Yves Rocher, bidrar du till att ett träd blir planterat. Om du prenumererar på deras nyhetsbrev får du fördelen att kunna ta del av exklusiva erbjudanden, och inne på hemsidan kan du alltid finna vilka erbjudanden som finns just denna månaden, eller varför inte kika efter några riktiga fynd i fyndshopen?