Beautyplanet är en av många butiker på nätet som säljer skönhetsprodukter. Det är ytterst svårt för en sådan E-butik att skilja sig från mängden när det finns så väldigt många. Som många liknande E-butiker erbjuder Beautyplanet 30 dagars öppet köp så att du kan få hem produkterna för att kunna prova och säkerställa att köpet inte var dåligt. Det som är lite speciellt med just Beautyplanet är att du kan handla nu och inte behöva betala förrän i slutet av juli. Det finns i och för sig antagligen en hel del som erbjuder liknande betalplaner. Att göra ett sådant köp kanske inte är en sådan bra idé, det är aldrig bra att köpa något du inte har råd med. Du kan ta lån, men då måste du veta hur du skall kunna betala tillbaka dem. Denna sortens erbjudanden lockar folk som bara lever i nuet och tänker bara att de vill köpa produkten men tänker inte på hur de skall betala den. Skönhetsprodukter är i och för sig inte så dyra, därför är det värre att göra det med elektronik och liknande till exempel.

Sidan har ett helt avsnitt när det gäller kampanjer och olika erbjudanden. Under den fliken finns cirka 8 ytterligare flikar som har med erbjudanden att göra på olika sätt. Det finns bland annat flikar för nyheter och reavaror. Det finns också en flik för erbjudanden som gäller produkter för män. Bara detta gör det tydligt att sidan riktar in sig mer på kvinnor än på män. I stort sett alla E-butiker och vanliga butiker som säljer skönhetsprodukter riktar in sig extra mycket på kvinnor. Detta är inte så konstigt med tanke på att marknaden för kvinnor är mycket större, kvinnor är mer intresserade och behöver mer produkter. Det kan finnas några få butiker som riktar in sig mer på män, om det inte är så att alla riktar sig mer till kvinnor eftersom det är så solklart att det kommer att sälja mer.

Beautyplanet startade år 2006 och har sedan dess vuxit till att bli ett av Sveriges största varuhus på nätet som säljer skönhetsprodukter. Deras mål är att alla ska kunna hitta vad de söker inom skönhetsprodukter. Beautyplanet har sitt lager i Sverige för att kunna transportera produkterna så fort som möjligt hem till dig. På grund av kloka inköp och bra villkor har Beautyplanet möjligheten att sälja varorna till lägre priser än många andra butiker. De menar att de kan göra detta helt utan att drabba produkternas kvalitet. Det som gör Beautyplanet speciellt är låga priser och stort sortiment.